Top 5 plaža na Zanzibaru za potpuno uživanje

Zanzibar je jedno od najlepših i najegzotičnijih ostrva na svetu. Dom sultanovih palata, živahnih pijaca i idiličnih plaža, Zanzibar je ostrvski raj za bilo koju vrstu putnika.


Međutim, većina posetilaca traži netaknute plaže sa tirkiznom vodom. Svaka plaža u Zanzibaru ima svoju jedinstvenu atmosferu. More varira od dubokog tirkiznog na severu, do raja kajt surfera na istoku. U idealnom slučaju, imaćete vremena da posetite oba…

Nungwi

top 5

Nungvi je jedna od najprometnijih i najpopularnijih plaža Zanzibara. Iako može da bude gužva u jeku sezone, ne dozvolite da vas to odvrati od posete. Voda je savršena za plivanje u svako doba dana. Zbog svoje čistoće je savršena i za gnjuranje. Lokalno stanovništvo je ljubazno, korisno i rudnik informacija o najboljim obilascima i izletima.

Nungvi je jedna od najboljih smeštenih plaža za gnjuranje. Veliki izbor hotela i restorana u okolini raj su za one koji vole žurke.

Kendwa

Kendva se nalazi na oko 15 minuta vožnje zapadnom obalom od Nungvija. Plaža je mnogo manja od Nungvija ali ima istu sjajnu, kristalno čistu vodu koja omogućava kupanje tokom celog dana. Kendva je glavna atrakcija odmarališta Kendwa Rocks.

U odmaralištu Kendwa Rocks organizuje se žurka punog meseca. Garantovano ćete upoznati sve sa kojima ste se ukrstili na ostrvu! Možete lako da pešačite od Kendve do Nungvija. Biće vam potrebno oko tridesetak minuta za ovaj podvig, ali vredeće.

Paje

Paje se veoma razlikuje od severnih plaža ali definitivno vredna posete. Plaža se uglavnom koristi za surfovanje kajtom, što može nekima otežavati mirno plivanje. Međutim, može biti jednako prijatno zgrabiti čašu svežeg soka od manga i gledati surfere kako rade svoje.

Ako želite da se oprobate u surfovanju, postoje brojne škole za surfovanje kajt-surfingom. Ako niste za ovakve akrobacije onda uživajte u savršenom pogledu na prelepo morsko plavetnilo.

Jambiani

top 5

Nema bazena, kazina, diskoteka, barova i verovali ili ne, nema struje. Da li vam ovo zvuči privlačno? Onda dobrodošli na plažu Jambiani.

Ovde ćete primetiti lokalno stanovništvo koje žanje morske alge koje zatim suše i prodaju izvoznicima (ako ste raspoloženi možete se priključiti). Veći deo morskih algi izvozi se u Japan.

Kiwengwa

Plažu Kiwengwa nazivaju i Mala Italija jer se mnogi italijanski hoteli nalaze duž plaže. Tokom niske plime Kiwengwa plaža je najbolja za duge šetnje. Mekani beli pesak – oseća se kao puder u prahu. Možete hodati kilometrima. Imajte na umu da ima dosta morskih ježeva, pa obratite pažnju dok šetate bosi. Ako želite da gnjurate, možete brodićem do grebena gde ćete naći prelepe morske zvezde.

Relativno mala veličina ostrva i lakoća plovidbe znače da nikada niste daleko od plaže kada ste na Zanzibaru. Zapravo, teško je izabrati samo jednu koju ćete posetiti. Ima ih još, ali ostavljamo vam da sami istražite ako budete u prilici.

Podeli:

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *