Najlepši deo Japana: šta posetiti ako zalutate u ovaj deo sveta?

Kako je zemlja apsolutno prepuna zadivljujućih prirodnih pejzaža i istorijske arhitekture, neverovatno je teško odabrati najlepša mesta u Japanu koja treba uvrstiti na listu destinacija koje se moraju posetiti. Ako ikada zalutate u ovaj deo sveta…

Međutim, pre nego što počnete da pravite putne aranžmane i proverite koji japanski tipovi viza će vam možda biti potrebni za put u zemlju, preporučujemo vam da pogledate dole navedene predloge koji će vam pomoći da organizujete svoj putovanje.

Najbolja mesta za posetu u Japanu

Japan je nesumnjivo jedno od najboljih mesta za posetu u Aziji jer ima tako ogroman asortiman jedinstvenih gradova sa uepčatljivim istorijskim i prirodnim atrakcijama:

Neki od najlepših gradova u Japanu uključuju:

Hirošima – Najpoznatija po Memorijalu mira koji odaje poštu žrtvama atomskog bombaškog napada 1945. godine, Hirošima je takođe dom još jedne impresivne svetske baštine UNESKO-a u Japanu: svetilišta Itsukušima na ostrvu Mijajima. Čini se da ovo zapanjujuće svetilište pluta po vodi tokom velike plime i jedna je od najboljih prilika za fotografisanje u zemlji.

najlepši deo japana

Kjoto – Smatra se jednim od najduhovnijih mesta u Japanu zbog ogromnog broja istorijskih hramova i svetilišta, uključujući svetilište Fušimi Inari. Takođe  je dom šume Sagano Bambus, ogromne šume bambusa savršene za opuštajuću šetnju kroz prirodu.

Nara – Prva prestonica Japana, Nara je puna arhitektonskih čuda koje podržava Unesko, ali možda najbolji razlog za posetu je Park jelena Nara. Ovaj obimni prirodni rezervat nije samo jedan od najstarijih javnih parkova u Japanu, već je pun i preko 1.200 jelena koji su izuzetno druželjubivi i željni da ih gosti nahrane grickalicama.

najlepši deo japana

Šta je bolje za posetu – Osaka ili Tokio?

Ako planirate samo kraći put u Japan, možda ćete morati da smanjite glavne atrakcije koje želite da posetite. Ako treba da se odlučite između putovanja u Osaku ili posete Tokiju, postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir.

Osaka je puna privlačnih turističkih atrakcija, uključujući istorijski zamak Osaka u centru grada, oazu smirenosti među živahnim centrom grada.

Jedno od najlepših mesta u Osaki koje treba posetiti kao turista je kvart “Novi svet”. Okružen impresivnom Kulom Tsutenkaku, okrug zaista oživljava noću kada je osvetljen ogromnim brojem neonskim svetlima i reklamama.

Ipak, Tokio se često smatra jednim od najboljih gradova na svetu koji treba posetiti zbog turizma, a ako ste pritisnuti vremenom trebalo bi da odredite prioritete japanske prestonice kao destinacije.

Najlepša mesta u Tokiju uključuju Hram Senso-Ji, jedan od najstarijih hramova u Japanu, kao i istorijsku Carsku palatu, i živahni prelaz Šibuja, koji je međunarodno poznat po filmu Izgubljeni u prevodu.

Najlepši delovi ruralnog Japana

Dok se neka od najlepših mesta za posetu u Japanu mogu naći u većim gradovima i njihovim okolnim oblastima, kako biste u potpunosti cenili lepotu japanskog pejzaža potrebno je da izađete u manje gradove i prostrana sela.

Apsolutna poseta tokom posete Japanu je Hakone u prefekturi Kanagava, planinskom gradu poznatom po zadivljujućem pogledu na planinu Fudži.

Najsevernije ostrvo Hokaido takođe je obavezno posetiti sve ljubitelje prirode, jer pruža priliku da se vide neki od najlepših japanskih predela, uključujući snežne planine Saporo i polja lavande koja okružuju Furano.

Ako planirate da posetite prefekturu Okinava, onda je poseta Išigakiju, koja se često smatra najlepšim ostrvom u Japanu, veoma preporučljiva. Išigaki se može pohvaliti šarenim koralnim grebenima i kristalno čistom vodom o graničenom sa mnoštvom privlačnih peščanih plaža, a, zajedno sa drugim ostrvima u Okinavi, često se opisuje kao odgovor Japana na Havaje.

Ovo je samo deo prelepog Japana. U svakom slučaju u ovoj istočnoj zemlji svako može naći predeo po svojoj meri za savršeno putovanje.

Podeli:

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *