Safari – 3 mesta u Keniji za nezaboravan odmor

Safari… Bar jednom ste maštali o ovakvoj vrsti odmora. Dobro došli u Afriku, tačnije u čarobnu Keniju.

Safari Kenija

Kenija je jedno od poznatih originalnih safari destinacija. Pored fascinantnih divljih životinja u ovoj zemlji živi i oko 25 000 vrsta ptica. Nacionalni parkovi su pravo blago Kenije. Ima ih puno, kao i uostalom na celoj teritoriji Afrike, a ova tri smo izdvojili kao najbolje.

Tsavo

Nacionalni park Tsavo jedan je od najstarijih i najvećih u Keniji. Prostire se na neverovatnih 13747 kvadratnih kilometara, a ranije je bio poznat i kao pustinja Taru.

Tsavo je dom većini velikih sisara pa ovde možete videti veličanstvene lavove, nosoroge, slonove, nilske konje i leoparde. Park je podeljen na zapadni i istočni deo. Zapadni Tsavo je razvijeniji dok je u istočnom delu za turiste otvoren samo mali deo. Ostatak je zatvoren za javnost zbog krivolova.

Ambroseli

Ambroseli se nalazi blizu čuvene planine Kilimandžaro, pa ga još zovu i Kenijske Visine.

Slonovi, antilope, nilski konji i žirafe su često viđeni stanovnici, dok ćete u Ambroseliju ređe nabasati na lavove i leoparde. Potoci sa planine Kilimandžaro napajaju močvarna područja koja su dom mnogim retkim pticama.

Sam prizor ove masivne planine koja se uzdiže visoko i divljih životinja ne može da vas ostavi ravnodušnim.

Maasai Mara

Nacionalni rezervat Maasai Mara jedan je od najvećih rezervata divljih životinja u Africi. Meštani ga jednostavno zovu Mara, a sa prvobitnih 520 kvadratnih kilometara ovaj rezervat se proširio na neverovatnih 1800 kvardatnih kilometara. Ime Maasai je dobio po istoimenom plemenu, prastanovnicima ovog područja, koje se doselilo sa područja Nila.

Svake godine džinovska populacija zebri, gazela i ostalih divljači, putuje 1600 km od i do Serengetija, Nacionalnog parka u susednoj Tanzaniji. Ovaj fenomen se popularno naziva Velika Seoba i ako želite da prisustvujete ovom prizoru, najbolje da posetite ovo mesto od maja do oktobra.

Podeli:

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *