Sicilija – pet najlepših plaža koje oduzimaju dah

Plaže na Siciliji su toliko raznolike pa bilo da tražite plažu koja vrvi od turista ili romantično mesto na kome ćete uživati uz šum mora i pogled na Mediteran, na ovom ostrvu ćete sigurno naći sve što vam je potrebno.

Sicilija Plaže

Teško je izdvojiti pet plaža na Siciliji jer je svaka na svoj način jedinstvena. Ovih pet je naš izbor.

Scopello

Sicilija plaze

Idealna za ljubitelje ronjenja, okružena krševitim stenama, plaža Scopello nalazi se u istoimenom zalivu na Siciliji. Sastoji se od dve plaže od kojih je jedna baš mala i na kojoj se plaća ulaz, dok je druga prostranija i možete se baškariti na njoj besplatno.

Voda je prilično duboka pa ova plaža nikako nije za roditelje sa malom decom. Iako je stenovita, morsko dno je peskovito, a voda kristalno čista.

Torre Salsa

Sicilija plaze

Ako želite da pobegnete od gužve i uživate u samoći onda je plaža Torre Salsa pravo mesto za to.

Zlati pesak je prosto očaravajući, a kristalno čista voda kao stvorena za uživanje. Prilaz do ove plaže je malo teži jer do nje nema puta. Postoji samo zemljana staza koja vodi do ovog raja, ali vredi svakog koraka.

Scala dei Turchi

Sicilija plaze

Nesumnjivo jedna od najlepših plaža na ostrvu Sicilija, ako ne i čitavog Mediterana. Definitivno je jedno od mesta koje morate posetiti, pogotovo ako ste avanturističkog duha.

Oivičena belim stenama zbog kojih pomalo podseća na čuvenu plažu na Milosu, Scala dei Turchi pruža neverovatan pogled na Mediteran. Postoje i odlična mesta za ronjenje, pa ako ste avanturista onda ih definitivno treba istražiti.

Cefalu

Još jedna od prelepih plaža na Siciliji. Peskovita i prostrana, idealna za turiste svih uzrasta.

Vode su ovde prilično mirne, bez talasa, zahvaljujući obliku polumeseca. S obzirom da se nalazi u blizini naselja, ne morate brinuti o tome da li ćete pronaći mesto da se osvežite i počastite dobrim obrokom.

Bilo koju da odaberete od pomenutih plaža na Siciliji sigurni smo da će ispuniti vaša očekivanja i ostaviti vam nezaboravne uspomene.

Podeli:

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *