Lesvos – deset najboljih plaža

Plaže na ostrvu Lesvos su nadaleko poznate i izuzetno popularne zbog svoje čistoće, bistre vode i jedinstvene raznolikosti. To je jedan pravi vodeni raj u kome ćete doživeti beskrajne trenutke letnje magije.

Lesvos – plaže

Nije ni malo lako odabrati one koje bi se našle na ovoj listi. Toliko prelepih plaža na ovom ostrvu nikog ne ostavlja ravnodušnim zbog svoje bistre i čiste vode. Iako naših turista nema mnogo na Lesvosu, ovo ostrvo je itekako popularno kod stranaca.

Pa da vidimo gde se kupaju stranci i uživaju u letnjoj žegi ovog prelepog ostrva.

Vatera

Skoro deset kilometara čistog peska i kristalno čista voda, čini ovu plažu veoma popularnom. Jedan deo plaže je uređen i na njemu možete iznajmiti ležaljke, suncobrane, osvežiti se u nekom od obližnjih kafića i barova, kao i pojesti neki grčki specijalitet u nekoj od taverni duž obale.

Drugi deo ove impresivne plaže je čista divljina i najčešće je biraju kamperi.

Eresos

U mestu Skala Eresos nalazi se ova, tri kilometara dugačka plaža i jedna od najpoznatijih na ostrvu. Dovoljno široka da ne uznemiravate jedni druge 🙂 . Sitan sivi pesak kao stvoren za uživanje, a ako ste ljubitelj sportova na vodi ovde možete uživati u istim. Na zapadnom delu plaže nalazi se i malo jezero prepuno kornjača, a nije na odmet ni pomenuti da je ova plaža više puta nagrađivana plavom zastavom.

lesvos

Agios Isidoros, Plomari

Nalazi se na dva kilometra od mesta Plomari na Lesvosu. Takođe jedna od popularnih plaža ostrva, čak je izglasana i za jednu od najlepših i najčistijih plaža u Grčkoj. Našla se na sedmom mestu.

Skala Kalonis

Lesvos, zlatni pesak, taverne na plaži, prelepo mesto i naravno prečista voda. Šta više poželeti za pravi letnji odmor. Idealna za porodice sa malom decom zbog dugačkog plićaka.

lesvos

Agios Ermogenis

Iako mala ova plaža se odlično nosi sa svim velikim plažama na Lesvosu. Kristalno čista voda i borovi koji dosežu do same obale daju joj poseban šarm.

lesvos

Tarti

U podnožju visokog brda prepunog zelenila, nalazi se plaža Tarti. Ova plažu sa tirkizno plavom vodom svakog leta je prepuna turista, jer ko bi propustio da uživa u ovom raju!

Molivos

Plaža u živopisnom mestu Molivos svake godine ponese plavu zastavicu, što je svrstava u jednu od najčistijih i najposećenijih plaža Grčke. Proteže se od luke do hotela Olive Press. Velika peščana plaža odlično organizovana.

lesvos

Tsonia

Ako želite da se družite sa delfinima, onda je obavezna poseta ovoj plaži. Pored čiste vode i neobičnog crvenog peska, u okolini ove plaže skoro svakodnevno se pojavljuju delfini.

Petra

Jedna od najbolje uređenih plaža na Lesvosu je Petra. Sa svojim zlatnim peskom obiluje mnoštvom hotela, apartmana, restorana, barova, prodavnicama suvenira… Suncobrani, ležaljke, usluga na plaži, vodeni sportovi, samo su neke od prednosti ovog raja.

lesvos

Anaksos

Tri kilometara od Petre, nalazi se Anaksos. Voda je prilično duboka, ali savršeno čista pa mnogi biraju da baš na ovoj plaži uživaju u vrelim letnjim danima. Plaža je peščana, organizovana, sa mnogobrojnim tavernama gde možete pojesti neki specijalitet sa Lezvosa.

Podeli:

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *