Mojsijev put na plaži Barra Grande u brazilskom gradu Maragogi

Barra Grande je jedna od najlepših plaža u Brazilu, mada je već dugo u senci onih mnogo poznatijih poput Kopakabane ili Ipaneme.

Nalazi se u gradu po imenu Maragogi, smeštenom na samom istoku Brazila. Do većih gradova poput Brazilije ili Rio de Ženeirio, deli ga preko 2000km.

Iako je znatno manji, Maragogi je turistički centar poznat po prelepim plažama, mesto gde možete uživati u hedonizmu punim plućima.

Jedinstvena plaža u svetu

Svi znaju za čuvenu biblijsku priču o Mojsiju koji je uspeo da razdvoji more i da sa svojim narodom pobegne kroz ovaj improvizovani put. Nešto slično se dešava i na Barra Grande plaži u Maragogiju.

Naime, kroz more postoji mali putić kojim možete šetati, naročito kada se voda delimično povuče.  Poznat je kao Mojsijev put. Putić ne vodi nigde, proteže se prosto od plaže nekih tridesetak metara, zavisi od plime i oseke. Ova simpatična atrakcija dovede na hiljade turista godišnje u Maragogi.

Pored atrakcije Mojsijev put, Barra Grande predstavlja klasičnu brazilsku plažu. Tropska klima omogućava pravo uživanje u sunčanju i kupanju. Mirna, tirkizna voda, bez jakih talasa je savršena za plivanje.

Na plaži se nalaze barovi sa ukusnim koktelima u kojima možete odmoriti, a visoke palme pored plaže omogućavaju dovoljno hladovine, ako poželite da se sklonite od Sunca, a nemate svoj suncobran ili šator.

Barra Grande plažu odlikuje i fini pesak, kao i koralni grebeni.

Gales  – prirodni koralni bazeni

Mojsijev put nije jedino čudo prirode u ovom gradu. Na nekih 5km od obale, tokom oseke formiraju se koralni bazeni, koje je lokalno stanovništvo nazvalo ,,Gales“.

Do bazena vas mogu odvesti taksi čamci ili katamarani. Na slikama bazeni deluju kao mala ostrva, ali zapravo su u pitanju koralni grebeni. Dakle, iako ste udaljeni od obale, ovde nije velika dubina, možete  uživati i sunčati se na grebenima.

Po čemu je još interesantan Maragogi?

Ovaj gradić vam nudi sve ono što očekujete od jednog tropskog turističkog mesta. Razne restorane, sa preukusnim lokalnim specijalitetima, suvenirnice, velika riva uz obalu idealna za romantične šetnje… Turistima se predlaže da probaju ribu i morske plodove.

Maragogi je poznat i kao centar avanturističkog turizma. Turisti najviše vole ronjenje ali i druge interesantne aktivnosti.

Nadomak grada se nalazi i tropska šuma.

Mesto je mirno, namenjeno osobama koje žele da se odmore i uživaju u pravom tropskom raju. Nosi epitiet i ,,Brazilski Karibi“. Oduševiće vas lokalne zanatlije, od kojih možete kupiti i suvenire.

Podeli:

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *