8 razloga da dodate Hong Kong na svoju putnu listu

Ako ste ikada bili u Hong Kongu, ili ste ikada razgovarali sa njegovim građanima, onda znate zašto se ovo mesto uvek rado preporučije turistima. Često može da se čuje da je ova destinacija malo precenjena, kao i da je samo betonska džungla. Ali u stvarnosti, ima još mnogo toga. Dakle, ako ste ikada razmišljali o odlasku ali ste to do sada odlagali, evo nekih od razloga zbog kojih treba obavezno da dodate Hong Kong na svoju putnu listu.

Luka Viktorija (Victoria Harbour)

hong kong

Luka je jedno od mesta koje morate posetiti kada ste u Hong Kongu. Svake večeri možete uživati u svetlosnom šouu sa prelepom muzikom i obrisima u pozadini. Ovo je nešto što ćete sigurno pamtiti dok ste živi.

Pešačke staze (da ne kažemo planinarske)

Da, dobro ste pročitali… Postoje mesta za pešačenje u Hong Kongu. Živahni grad ima neka skrivena blaga nedaleko odavde. Možete dobiti prilično zadivljujući pogled na more kada ste gore u planinama, kao i neke dobre staze za istraživanje. Zmajeva leđa su jedan od najboljih staza kojima možete ići.

Mali budžet ili luksuz

Sjajna stvar u velikom gradu je što ima nešto za svačiji džep. Ako želite da boravite sa stilom, onda vaš izbor treba definitivno da bude Ritz-Carlton Hong Kong  opcija. Takođe, grad obiluje luksuznim restoranima. Međutim, postoji dosta mesta za boravak i prijatnu večeru i za turiste sa prosečnim putnim budžetom. Naročito ako ste pogledali rezervaciju smeštaja na sajtovima kao što je  Airbnb.

Hong Kong – Šoping raj

Hong Kong ima neke od najboljih šoping centara na svetu! Bay Causway je najbolji izbor i tu možete naći odlične tržne centre. Mnogi ljudi su opisali ovu oblast kao Tajms skver od Hong Konga.

Naselje Mongkok

Kao što u prethodno navedenom delu grada možete naći butik svih svetski poznatih marki, ali i onih manje poznatih, tako postoji i deo grada koji je poznat po pijačnim tezgama. Reč je o naselju Mongkok. Od cveća do hrane, na pijacama se mogu naći razna mala „blaga“. Plus, ovde može da uživa turista i sa minm budžetom za putovanja.

Javni prevoz

Mesta kao što su Japan i Hong Kong se maltene svode na javni prevoz. Čist je, efikasan i pouzdan. Da ne spominjemo da postoji mnogo opcija za izbor, kao što su autobusi, tramvaji i vozovi.

Bogata istorija

Želite li da saznate više o istoriji Hong Konga? Onda ne možete da propustite Muzej istorije u Hong Kongu. U njemu ćete saznati istoriju grada od Engleza, do japanske okupacije, pa sve do današnjih vremena, to će vam biti sasvim dovoljno da naučite nešto o tom mestu.

Hrana

Mislim da neće trebati ubeđivanje koliko je dobra hrana u Hong Kongu. Dakle, jedna od mnogih prednosti odlaska tamo je da možete da uživate u dobroj hrani ceo dan! Od ulične hrane do finih restorana za svačiji džep je ono što Hong Kong čini jednom od najboljih gurmanskih destinacija sveta.

Podeli:

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *