Akvapark u Solunu! Zabava za celu porodicu!

Akvapark Voterlend (Waterlend ) je nešto što ne smete propustiti ako dolazite u Solun! Takođe, ako letujete u Oimpijskoj regiji ili na Halkidikiju, obavezno jedan dan provedite u ovom zabavnom parku, jer se nalazi nedaleko od poznatih letovališta u ovim regijama! Nećete zažaliti!

Akva park se prostire na 15ha! Pored bazena i tobogana, tu su i restorani, barovi, svlačionice gde možete ostaviti svoje dragocenosti, suvenirnica i drugo.

Predlažemo da svoj izlet u Voterlend isplanirate radnim danom kada su manje gužve.

Akvapark u Solunu – Lokacija

https://www.instagram.com/p/CEgz6pBgvBq/?utm_source=ig_web_copy_link

Smešten je u predgrađu Soluna, nekih dvadesetak kilometara od centra ovog grada. Iz Soluna će vam trebati oko petnaest minuta vožnje do Voterlenda, u zavisnosti o gužve. Ispred akva parka je parking gde možete ostaviti svoj automobil.

Ako ste smešteni u nekom od letovališta u Olimpijskoj regiji ili na Halkidikiju, verovatno ćete naći ponudu za fakultativne izlete do akva parka u nekoj od lokalnih agencija. Ovo je odlična opcija, ako vas mrzi da vozite do Soluna ili ako želite da se opustite i predate ,,volan“ nekom drugom.

Cene i radno vreme

Što se tiče ulaznica, cene su sledeće:

  • Odrasli i deca starija od  12 godina – 16 evra; ukoliko dođete dva sata pred zatvaranje ili kasnije – 10 evra
  • Deca od 4 – 12 godina – 12 evra

Ležaljke u akva parku su besplatne, tako da se slobodno možete smestiti gde god vam odgovara. U akva parku ima i dosta prirodne hladovine, ako ne volite da se izlažete previše suncu.

Cene hrane i pića su nešto veće, što je standardno za bazene, ali nisu preskupe.

Radno vreme akva parka u jeku sezone je od 10:00 do 19:00. Sezona traje od 16. juna do 31. avgusta. Van sezone radno vreme je od 10:00 do 18:00. Koliko će bazen biti otvoren tokom godine, zavisi od vremenskih uslova.

Akvapark u Solunu – Tobogani

Ono što posetioci prvo primete jeste bazen sa simulacijom morskih talasa. Bazen je uglavnom miran, primetićete kako se mala deca kupaju u plićaku, jer je bazen pod nagibom. Na svakih sat vremena oglasi se sirena i svi ljubitelji adrenalina dotrče do ovog bazena, ulaze unutra i hvataju se za šipke koje se nalaze na ivicama. Par minuta kasnije u bazenu počinje simulacija morskih talasa i kupači počinju da se njišu gore-dole. Jako je zabavno ali morate biti oprezni i čvrsto se držati za šipke. Pored bazena je sve vreme spasilac koji će vam priteći u pomoć ako vam bude loše.

Na toboganu ,,Pirates Island“ su uglavnom majke sa malom decom, a glavna atrakcija je gusarska glava koja se puni vodom. Pošto što se napuni, prosipa se po kupačima na opšte oduševljenje.

https://www.instagram.com/p/CD08mV3g69q/?utm_source=ig_web_copy_link

,,Crazy river“ je takođe jedan od omiljenih tobogana. Dobićete veliku gumu u koju se smestite a zatim se spuštate niz tobogan. Cilj je ne prevrnuti se usput ili na kraju vožnje. Tokom spusta vrebaju vas i fotografi iz akva parka kako bi vas uslikali u trenutku pada. Slike su zaista urnebesne i mogu se kupiti u fotografskoj kućici koja se takođe nalazi u akva parku. Slike vam mogu poslati i na mejl.

Pravi izazov je svakako veliki tobogan koji je dugačak oko 30m i veoma je strm. Ako vas izda hrabrost dok se popenjete na vrh kako bi se spustili, tu su još dva tobogana, sa blažim nagibom i koji su mnogo manje ekstremni.

U Voterlendu se nalazi još nekoliko drugih tobogana i bazena, prilagođenih kako deci, tako i odraslima željnim avanture.

Bezbednost na prvom mestu

Ljubitelji akva parkova znaju da loše uklopljeni tobogani umeju da naprave ranice na leđima. U Voterlendu definitivno nije takav slučaj, tobogani su savršeno glatki i, što je najbitnije, bezbedni za korišćenje.

Redari se nalaze na svakom toboganu i pokazaće vam kako da se bezbedno spustite u slučaju da ste prvi put u akva parku. Adekvatan položaj je jako bitan, naročito na velikim i strmim toboganima.

https://www.instagram.com/p/BU_eLCzhX2o/?utm_source=ig_web_copy_link

ZOO vrt

Pored restorana, kafića, suvenirnice, foto radnje i sličnog sadržaja, Voterlend poseduje i omanji ZOO vrt u koji možete svratiti. Mališanima će biti  posebno interesantan.

U ZOO vrtu se nalaze lame, jeleni, kamile, rakuni i druge životinje.

Sadržaja je zaista mnogo i ovaj akva park će sigurno oduševiti sve posetioce bez obzira na godine. Voterlend nikog ne ostavlja ravnodušnim!

Booking.com

Podeli:

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *