Početna EvropaGrčka Akvapark u Solunu! Zabava za celu porodicu!

Akvapark u Solunu! Zabava za celu porodicu!

by Tamara
0 Komentar

Akvapark Voterlend (Waterlend ) je nešto što ne smete propustiti ako dolazite u Solun! Takođe, ako letujete u Oimpijskoj regiji ili na Halkidikiju, obavezno jedan dan provedite u ovom zabavnom parku, jer se nalazi nedaleko od poznatih letovališta u ovim regijama! Nećete zažaliti!

Akva park se prostire na 15ha! Pored bazena i tobogana, tu su i restorani, barovi, svlačionice gde možete ostaviti svoje dragocenosti, suvenirnica i drugo.

Predlažemo da svoj izlet u Voterlend isplanirate radnim danom kada su manje gužve.

Akvapark u Solunu – Lokacija

https://www.instagram.com/p/CEgz6pBgvBq/?utm_source=ig_web_copy_link

Smešten je u predgrađu Soluna, nekih dvadesetak kilometara od centra ovog grada. Iz Soluna će vam trebati oko petnaest minuta vožnje do Voterlenda, u zavisnosti o gužve. Ispred akva parka je parking gde možete ostaviti svoj automobil.

Ako ste smešteni u nekom od letovališta u Olimpijskoj regiji ili na Halkidikiju, verovatno ćete naći ponudu za fakultativne izlete do akva parka u nekoj od lokalnih agencija. Ovo je odlična opcija, ako vas mrzi da vozite do Soluna ili ako želite da se opustite i predate ,,volan“ nekom drugom.

Cene i radno vreme

Što se tiče ulaznica, cene su sledeće:

  • Odrasli i deca starija od  12 godina – 16 evra; ukoliko dođete dva sata pred zatvaranje ili kasnije – 10 evra
  • Deca od 4 – 12 godina – 12 evra

Ležaljke u akva parku su besplatne, tako da se slobodno možete smestiti gde god vam odgovara. U akva parku ima i dosta prirodne hladovine, ako ne volite da se izlažete previše suncu.

Cene hrane i pića su nešto veće, što je standardno za bazene, ali nisu preskupe.

Radno vreme akva parka u jeku sezone je od 10:00 do 19:00. Sezona traje od 16. juna do 31. avgusta. Van sezone radno vreme je od 10:00 do 18:00. Koliko će bazen biti otvoren tokom godine, zavisi od vremenskih uslova.

Akvapark u Solunu – Tobogani

Ono što posetioci prvo primete jeste bazen sa simulacijom morskih talasa. Bazen je uglavnom miran, primetićete kako se mala deca kupaju u plićaku, jer je bazen pod nagibom. Na svakih sat vremena oglasi se sirena i svi ljubitelji adrenalina dotrče do ovog bazena, ulaze unutra i hvataju se za šipke koje se nalaze na ivicama. Par minuta kasnije u bazenu počinje simulacija morskih talasa i kupači počinju da se njišu gore-dole. Jako je zabavno ali morate biti oprezni i čvrsto se držati za šipke. Pored bazena je sve vreme spasilac koji će vam priteći u pomoć ako vam bude loše.

Na toboganu ,,Pirates Island“ su uglavnom majke sa malom decom, a glavna atrakcija je gusarska glava koja se puni vodom. Pošto što se napuni, prosipa se po kupačima na opšte oduševljenje.

https://www.instagram.com/p/CD08mV3g69q/?utm_source=ig_web_copy_link

,,Crazy river“ je takođe jedan od omiljenih tobogana. Dobićete veliku gumu u koju se smestite a zatim se spuštate niz tobogan. Cilj je ne prevrnuti se usput ili na kraju vožnje. Tokom spusta vrebaju vas i fotografi iz akva parka kako bi vas uslikali u trenutku pada. Slike su zaista urnebesne i mogu se kupiti u fotografskoj kućici koja se takođe nalazi u akva parku. Slike vam mogu poslati i na mejl.

Pravi izazov je svakako veliki tobogan koji je dugačak oko 30m i veoma je strm. Ako vas izda hrabrost dok se popenjete na vrh kako bi se spustili, tu su još dva tobogana, sa blažim nagibom i koji su mnogo manje ekstremni.

U Voterlendu se nalazi još nekoliko drugih tobogana i bazena, prilagođenih kako deci, tako i odraslima željnim avanture.

Bezbednost na prvom mestu

Ljubitelji akva parkova znaju da loše uklopljeni tobogani umeju da naprave ranice na leđima. U Voterlendu definitivno nije takav slučaj, tobogani su savršeno glatki i, što je najbitnije, bezbedni za korišćenje.

Redari se nalaze na svakom toboganu i pokazaće vam kako da se bezbedno spustite u slučaju da ste prvi put u akva parku. Adekvatan položaj je jako bitan, naročito na velikim i strmim toboganima.

https://www.instagram.com/p/BU_eLCzhX2o/?utm_source=ig_web_copy_link

ZOO vrt

Pored restorana, kafića, suvenirnice, foto radnje i sličnog sadržaja, Voterlend poseduje i omanji ZOO vrt u koji možete svratiti. Mališanima će biti  posebno interesantan.

U ZOO vrtu se nalaze lame, jeleni, kamile, rakuni i druge životinje.

Sadržaja je zaista mnogo i ovaj akva park će sigurno oduševiti sve posetioce bez obzira na godine. Voterlend nikog ne ostavlja ravnodušnim!

Booking.com

Ostavi komentar

You may also like

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite Prihvati

Politika privatnosti i kolačići