10 festivala balona širom sveta: Kada se nebo zašareni

Vožnja balonom na vruć vazduh je sama po sebi fascinantna, a prisustvovanje prizoru kada se na stotinu njih vine u visine, e to je već magija! Pored nezaboravnog doživljaja, ovakva vožnja vam pruža mogućnost da upoznate sve lepote područja iznad koga letite, ali i da uživate u šarenulu okolo vas. Evo deset festivala balona naširoko poznatih u svetu…

1.Međunarodni festival u Albukerkiju, Novi Meksiko

Ovaj festival traje čak 9 dana i najveći je ove vrste na svetu. Festival se uglavnom organizuje tokom prve nedelje oktobra i poslednji put je brojao čak 750 balona. Impresivno, zar ne?

2.Festival vazdušnih balona u Kapadokiji, Turska

10 festivala balona

Kapadokija je već samo po sebi jedinstvena sa svojom gelološkom formacijom, pa kao takva obiluje prelepim pejzažima koji svakom izmame dah. Ako tome dodamo još mogućnost da vidite stotine šarenih balona u vazduhu ili pak budete na jednom od njih, onda ne samo da će vam oduzeti dah, već će vas naterati da se u nju zaljubite istog momenta.

3. Međunarodni festival balona u Švajcarskoj u kantonu Vaud ( Chateau-d’Oex)

Baš kao i onaj u Novom Meksiku, i ovaj festival traje devet dana. Održava se svake godine krajem januara. Ono što je magično ovde je kada se izmeša veče, sjaj šarenih balona i Alpi – definitivno dobitna kombinacija da se stvore doživljaj koji se pamti dok ste živi.

4. Međunarodni festival Putraiaya, Malezija

10 festivala balona

Ovaj festival nema dugu tradiciju, pa čak ni deceniju. Međutim, to ne znači da vam neće pružiti veličanstveni ugođaj. Možete uživati u letu dok imate spektakularni pogled na grad i ostale balone oko vas.

5. Međunarodni festival balona u Bristolu, Engleska

10 festivala balona

Svakog avgusta, u Bristolu, se u visine vine na stotine šarenih balona. Pružiće vam mogućnost da iz ptičije perspektive uživate u svim čarima britanske fenomenalne prirode.

6. Gatino festival balona, Kvebek, Kanada

10 festivala balona

Sa skoro 200.000 posetilaca i preko 300 šarenih balona na topao vazduh, ovaj festival je jedan od najpopularnijih atrakcija u čitavoj Kanadi. Festival se obeležava tokom praznika rada.

7. Evropski festival balona Igualada, Španija

Ako se slučajno nađete početkom jula u Barseolni, treba da odete do Igualade i prisustvujete jednom od najvećih balonskih festivala u Evropi. Posle toga, Španija će vam biti još lepša nego pre.

8. Međunarodni festival balona Pampanga, Filipini

Ovo je najveći vazduhoplovni sportski događaj na Filipinima. Svake godine privue oko 60.000 posetilaca. Magičan pogled na jedan od najlepših predela Azije je ono što će vam oduzeti dah.

9. Međunarodni balonski susret u Belikije Luki, Rusija

Započet je 1996. godine. Od tada se svake godine u ovom gradu priređuju trke balonima.

10. Baloni u Kolorado Springsu, SAD

10 festivala balona

Svake godine za Praznik rada (prvog ponedeljka u septembru) se održava ovaj potpuno besplatan događaj. Inače, jedan je od najboljih načina za uživanje u Stenovitim planinama.

Podeli:

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *