10 čarobnih mesta da provedete novogodišnje praznike

Znamo, znamo, trenutno je pandemija, o putovanjima većina samo mašta, ali to ne znači da ne treba da planiramo za naredne godine božanstvene odmore. Shodno tome, predstavljamo vam 10 magičnih destinacija da provodete novogodišnje praznike.

1.Tromse Norveška

Ako ste ikada sanjali o Božiću i Novoj Godini kao u dečijim bajkama, ovaj norveški grad je idealan za vas. Iznad Artičkog kruga, polarni krajolici izgledaju poput besprekornih i nestvarnih slika, baš kao u najlepšim snovima.

Tradicionalne drvene kuće vas prosto pozivaju u šetnju. Snežna šuma je svuda oko vas, a u njoj možete da susretnete i irvase.

2. Rovaniemi, finska Laponija

Rovaniemi je službeno, grad Deda Mraza. Pored toga što ćete imati priliku da ga upoznate, a i njegove pomoćnike vilenjake, uživaćete u svoj polarnoj lepoti netaknute prirode.

3. Maldivi

10 destinacija

Dosta je severnog pola, sada idemo tamo gde su temperature visoke. Maldivi su rajsko ostrvo usred okeana, na koje bi svako voleo da se „nasuka“. Novogodišnji pokloni su ovde na sitnom pesku prelepih plaža, a tirkizna bistra voda zamenjuje snežni pokrivač. Ovde možete zaboraviti na vožnju sankama kroz divlju prirodu, ali zato možete uživati u divnoj morskoj kuhinji i egzotičnom voću.

4. Zlatna Obala, Australija

Još jedna fantastična destinacija koja će vam pružiti mogućnost da vam leto traje malo duže, pa čak i do Nove Godine. Naime, tokom zime u Australiji nema perjanih jakni i vunenih kapa, već kupaćih kostima i sunčanih naočara. Zlatna obala je nesumnjivo jedno od čarobnih odredišta na kojem možete provesti novogodišnje praznike.

5. Njujork, SAD

10 destinacija

Kako se približava Nova Godina u Njujorku se probudi neka posebna atmosfera na ulicama. Izlozi malih i velikih radnji postaju prave bajke, pesme odjekuju ulicama, miris vrućeg kestena… Izlet u Centralnom parku pod snegom je nešto neopsivo, što svako ko voli da istražuje nove destinacije, mora da doživi… Naime, grandiozni Njojork tokom novogodišnjih praznika postaje još grandiozniji.

6. Kolorado, SAD

Dobrodošli u Aspen, gde su skijanje, sneg i zimski praznici sveto trojstvo. Crkveni horovi pevaju božićne pesme, na ulicama se mogu uzeti medenjaci i vruća čokolada, dok ljubitelji zimskih sportova mogu uživati u ogromnom klizalištu. Postoje i štandovi sa novogodišnjim ukrasima, koje je nemoguće ignorisati.

7. Beč, Austrija

Beč je nesumnjivo čarobna destinacija koju treba doživeti u svako godišnje doba, a posebno ze vreme Božića i Nove Godine. Ovo je grad prefinjenosti i umetnosti, a tokom decembra okupan je raznim ukrasima. Vruća kuvana vina i kobasica je ono što nebiste smeli da propustite tokom boravka u glavnom gradu Austrije. Naravno, tu je i zvuk valcera uz koji plešu čak i klizači. U ovom gradu ćete definitvno stvoriti nezaboravne uspomene.

8. Talin, Estonija

deset destinacija

Talin, grad srednjovekovnih bajki, barokne arhitekture i šarenih krovova, već je sam po sebi poseban, ali kada na sve to dodamo novogodišnje ukrase dobijemo savršenstvo. S obzirom da je prva javna novogodišnja jelka postavljena baš u Talinu, onda ova bajka iz savršene prelazi u magično savršenu.

9. Prag, Češka

Još jedan grad koji svaki turista zavoli zbog njegove lepote i topline življenja u njemu. Tokom novogodišnjih praznika, ta ljubav na prvi pogled postaje još snažnija. Karlov most veličanstven je pod belim pokrivačem. Ako tome dodamo, preukusna piva, mnoštvo spomenika neverovatne kreacije, jasno vam je da boravak za vreme praznika postaje nezaboravan.

10. Moskva, Rusija

Na kraju ili početku, jedna jedina – Moskva! Glavni grad Rusije ne štedi kada je u pitanju dekoracija ulica za novogodišnje praznike. Crveni trg se šljašti od svetla i fantastičnih božićnih štandova. Pa čak i oni koji ne vole previše šljokica ne mogu, a da se ne oduševe Moskvom u prazničnoj atmosferi.

Podeli:

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *